SOLO #3, 27e maj 2017

SOLO #3, 27e maj 2017

 

Pål Stenqvist - slagverk

 

Improvisatör

 

intresserad av skillnaden och mötet mellan å ena sidan en TIDSRYTMIK,

definierad som rörelser inom den upplevda tiden i förhållande till

deras fortlöpande återverkningar i det konkreta rummet och

å andra sidan en RUMSRYTMIK, definierad som rörelser inom

det upplevda rummet i förhållande till deras svarande på varandra

i det manifesterade tidsförloppet,

 

framför en improvisation på trumset

utifrån tematiken:

 

...Ingenting blir Någonting

och Någonting försvinner...

 

 

 

Johannes Geworkian - vevlira

 

Johannes anses vara en av världens mest intressanta vevlirespelare av sin generation idag och trots sin unga ålder så har han skapat sig ett namn den internationella vevlire-scenen. Med vevliran som sin röst har Johannes blivit känd som en passionerad musiker och artist med ett starkt uttryck, som älskar att möta och dela sin musik med publiken. I sitt nya Solo-projekt bjuder Johannes in publiken till en högst personlig konsert med egna kompositioner där han använder alla vevlirans överraskande klangfärger för att måla sina berättelser för lyssnaren.

 

"Johannes brought his own life in to his playing"

 

- Luke Kenny, Rolling Stone Magazine

 

Johannes är utbildad via Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Sibelius Akademien i Helsingfors. Genom åren har han rest runt i Europa för att studera med världsledande vevlirespelare och musiker såsom Matthias Loibner, Valentin Clastrier och Maria Kalanemi.

 

Hemsida: www.johannesgeworkianhellman.com

 

Foto: Sona Hellman

Foto: Lina Nyberg

Mattias Risberg - klavikord

 

Mattias Risberg är en pianist och kompositör som ofta befinner sig mellan genrergränserna, där improvisation möter komposition, akustiska klaviaturinstrument samsas med gamla syntar, eller där musik möter text.

 

Som kompositör kan ”Vinden som samtal”- en svit för kör och jazzkvintett - och ”Bells & Pipes” – svit för klaver och elektronik – lyftas fram.

 

Som musiker är han högaktuell med en hyllningsskiva till Carla Bley, ”And now the queen”, tillsammans med saxofonisten Fredrik Ljungkvist. Mattias Risberg leder även sitt band ”Ritualia”.

CONNECT WITH US

Follow Us On Social Networks