SOLO #1, 19e maj 2017

SOLO #1, 19e maj 2017

My Hellgren - cello

 

My Hellgren bor i Göteborg och arbetar som cellist i många olika sammanhang. Hon är mest aktiv inom den nutida konstmusiken och är medlem i Curious chamber players, ensemble Mimitabu och text/ljud trion MonoMono. Hon anlitas även av andra ensembler som t.ex. Gageego! och danska Scenatet.

 

My samarbetar gärna med tonsättare och har uruppfört solo och kammarmusikstycken. Hon har deltagit i olika tillfälliga nyskapande projekt och mottagit stöd från Konstnärsnämnden, Statens musikverk med flera. 2014 tilldelades hon Göteborgs stads kulturstipendium.

 

My är utbildad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn (1998-2003) samt på HSM i Göteborg (2004-2006).

 

Mer info på www.myhellgren.com

 

Anna Petrini - blockflöjt

Blockflöjtisten Anna Petrini framträder regelbundet som solist och kammarmusiker vid internationella festivaler och konsertserier och har förutom i Europa konserterat i Japan, Australien, USA och Kanada. 2015 gästade hon Berlin Philharmonie kammarmusiksal för ”Debüt im Deutschland Radio Kultur” – en anrik konsertserie som sedan 1960-talet presenterat unga musiker för Berlinpubliken. Anna Petrini var första svenska kvinnliga solist att erhålla en inbjudan till serien.

Anna Petrinis cd-debut Crepuscolo (dB Productions) gavs ut 2012. Skivan vann priset Nutida Sound som Årets konstmusik på skiva 2013, och blev nominerad till en Grammis 2013. Skivan uppmärksammades även internationellt och innehåller nyskriven solo repertoar för Paetzold kontrabasblockflöjt och elektronik.

Anna Petrini har givit mästarklasser och workshops vid Sibelius-Akademien, University of California, Davis och Royal Northern College of Music. Hon har gjort radioinspelningar för svensk, nederländsk, australisk och italiensk radio, samt även medverkat i tv-inspelningar för Arte och polsk och brasiliansk TV.

Robert Ek - klarinett

 

Efter inledande studier för Hermann Stefansson började Robert på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hösten 1994. Där studerade han för professor Sölve Kingstedt. Efter examen våren 1998 tillbringade han ett år i USA med studier för Håkan Rosengren. Robert har även studerat för Karl Leister, Yehuda Gilad och Mitchell Lurie.

 

Sedan 1999 har Robert varit verksam i Sverige bl a med längre uppdrag som soloklarinettist i Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammarorkestern och Nordiska Kammarensemblen. Sedan hösten 2007 är han är medlem i ensemblen Norrbotten Neo.

 

Som solist har Robert framträtt med bl a Nordiska Kammarorkestern och samarbetat med pianister som Bengt-Åke Lundin, Laura Barger och Staffan Sandström. Han har även uruppfört soloverk av Jesper Nordin och Ray Naessen. På skiva kan man lyssna till Robert som kammarmusiker tillsammans med Musica Mobile och Nordiska Kammarensemblen.

CONNECT WITH US

Follow Us On Social Networks